Prázdninové řezy
Potřebné ingredience
Suroviny
Těsto č. 1
250 g hladké mouky
100 g másla, 1 dl mléka
50 g práškového cukru
40 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Těsto č. 2
90 g práškového cukru
90 g hrubé mouky, 4 vejce
Krém: 5 dl mléka
100 g výběrové mouky
200 g másla, 1 dl silné kávy
200 g práškového cukru
1 vanilínový cukr
1 lžíce tuzemského rumu
Postup přípravy
Pracovní postup
Ze surovin vypracujeme tmavé těsto, rozdělíme ho na dvě polovice a upečeme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Promícháme a upečeme ve vyhřáté troubě. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zapracujeme máslo utřené s cukrem a dobře vyšleháme. Plát tmavého těsta natřeme džemem a polovicí krému. Na něj položíme piškotové těsto, natřeme džemem a dáme zbytek krému a druhý plát tmavého těsta vrch polijeme čokoládovou polevou,řezy se nechávají tak dva dny proležet aby změkly.***Dobrou chut***
Ze surovin vypracujeme tmavé těsto, rozdělíme ho na dvě polovice a upečeme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Promícháme a upečeme ve vyhřáté troubě. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zapracujeme máslo utřené s cukrem a dobře vyšleháme. Plát tmavého těsta natřeme džemem a polovicí krému. Na něj položíme piškotové těsto, natřeme džemem a dáme zbytek krému a druhý plát tmavého těsta vrch polijeme čokoládovou polevou,řezy se nechávají tak dva dny proležet aby změkly.***Dobrou chut***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
24. 11. 2009, 17:42








nahlásit

vychod
(upraveno)
24. 11. 2009, 17:04
Zaujimave
skusim

nahlásit